Corona regels

Volg deze richtlijnen op het evenement

hou afstand wanneer mogelijk

uw handen desinfecteren is verplicht

cosplay is geen toestemming, vraag toestemming voor foto’s

vaccinatiecertificaat of recente negatieve corona test is verplicht

wees geduldig en vriendelijk en heb veel plezier!

Langverwachte informatie is nu bevestigd! Elftopia gaat aan de slag met het COVID safe ticket! Wat betekent dat? Je moet nog wel een geldig vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest kunnen voorleggen, MAAR dat betekent ook dat nu de antigeentest die apothekers mogen afnemen ook geaccepteerd wordt en dat mondmaskers afgedaan kunnen worden zodra je het evenement betreedt!
Wat praktische info:
– Een vaccinatie is alleen geldig als u de VOLLEDIGE dosering (in de meeste gevallen 2 injecties) + de vereiste wachttijd heeft gehad. Als u slechts 1 van de 2 doses heeft gehad, is uw vaccinatie niet geldig. Als u 2 doses heeft gehad maar niet de vereiste wachttijd (in de meeste gevallen 2 weken) heeft gehad, is uw vaccinatie niet geldig.
– Een PCR-test moet maximaal 48 uur van tevoren worden afgenomen en moet aan uw naam worden gekoppeld.
– Een antigeentest moet maximaal 24 uur van tevoren worden afgenomen en moet aan uw naam worden gekoppeld.
Hoe kom je aan het Covid Safe-ticket?
Je kan je huidige attesten (Vaccinatie of Test) downloaden met de CovidSafeBE app(https://covidsafe.be/) of via je burgerprofiel of gezondheidsprofiel, alle info staat ook op de website van covidsafe(https://covidsafe.be/#receive). Dit maakt het voor ons heel gemakkelijk om eerst je Covid Safe-ticket te scannen en vervolgens je Elftopia-tickets. Daarna kan je vrij rondlopen, zonder mondmasker.